Jij bent zelf het grootse project

waaraan je ooit zult werken

Michel en Silvia leerden elkaar al heel jong kennen. Direct was er een vertrouwde klik; een vriendschap groeide uit in een huwelijk. Michel had zijn wortels liggen in de wereld van natuursteen en tegelwerken terwijl voor Silvia de kant van de verzorging haar erg aantrok.

Samen hebben ze drie kinderen. Michel runde ruim 25 jaar zijn bouwbedrijf, terwijl Silvia parttime werkte in de gezondheidszorg. Een druk bestaan waarin beiden werden geleefd door de hectiek van de dag, afspraken, verplichtingen, vergaderingen, gezin etc.

Het leven was succesvol in alle opzichten. Gezondheid, financiële overvloed en een fijne vriendenkring. Toch voelden beiden dat er iets miste in het leven. Een diep knagend gevoel dat leidde tot vele verlangens die werden gemanifesteerd maar waarvan geen enkel vervuld verlangen de mogelijkheid bezat om de innerlijke leegte te vullen met zaken die de maatschappij als succesvol voorspiegelt.

Voortgedreven vanuit onvrede begon voor hen de zoektocht naar de essentie van het leven. De zoektocht naar hen zelf. Michel voelde al vele jaren dat zijn professie geen vreugde meer bracht. Door de angst voor financiële gevolgen durfde hij zich niet los te maken van zijn vak. Met lood in zijn schoenen bleef hij doorgaan in wat hij zo goed kon maar diep van binnen huilde hij dikke tranen.

Zijn hart lag niet meer in wat hij deed. Eindelijk begon het transformatie traject. Een 4–jarige HBO opleiding was het begin waarmee hij langzaam zijn oude beroep kon gaan loslaten en een natuurgeneeskundige praktijk kon gaan opbouwen. Als therapeut en docent kon hij na enige tijd weer genieten van zijn werk. Dit transformatieproject was een fascinerende tijd in zijn leven. Ruim tien jaar reisde hij met tijd en wijlen over de wereld om steeds opnieuw een stukje van zichzelf te ontdekken.

Silvia was een kei in het verzorgen van andere mensen totdat ze ontdekte dat ze nauwelijks voor zichzelf zorgde. Dit leidde ertoe dat zijn mentaal en fysieke niet meer in balans leefde. Haar slogan was; “wanneer anderen het naar hun zin hebben, dan heb ik het ook naar mijn zin”. Maar wat gebeurt er met je als de mensen om je heen, het niét naar hun zin hebben? Het is het niet waard om je vreugde af te laten hangen van de mensen om je heen. Samen met Michel is zij het pad van zelfontdekking gaan bewandelen en leerde zij stukje bij beetje de essentie van een gebalanceerd, vreugdevol en inspirerend leven kennen.

Na 15 transformatieve jaren ontdekten Michel en Silvia dat alle moeilijke situaties in hun leven, de wijsheden die ze hadden verzameld en de lessen die ze hadden geleerd, niet alleen henzelf veel positiviteit en mooie verandering brachten maar dat zij hiermee ook andere mensen konden steunen en begeleiden.

Inmiddels werken zij sinds 1990 in hun eigen praktijk en centrum en ondersteunen hiermee cliënten en cursisten om de glans en de kleur in hun leven terug te brengen. Dit doen zij door middel van één op één sessies, cursussen, trainingen, workshops, yoga en retreats. Zo helpen zij een ieder die bewust en opnieuw in verbinding wil komen met hun eigen Ziel, waardoor inspiratie, levenslust, vreugde en souplesse weer de basis vormen van het leven.
Stacks Image 49
Stacks Image 53
De weg naar binnen bewandelen is een grote avontuur