Zondag 17 t/m vrijdag 22 juni 2018

Omschrijving 6-daags Yoga & Mindfulness retreat

Zondag 17 t/m vrijdag 22 juni 2018

Overzicht retreat dagen

Zondag 17 juni 2017: Aankomstdag en diner
Maandag 18 juni:
Retreat dag 1
Dinsdag 19: Retreat dag 2
Woensdag 20: Retreat dag 3
Donderdag 21: Retreat dag 4 (summer solstice) bezoek Cinque Terre
Vrijdag 22 juni: Gezamenlijk ontbijt en vertrek
Stacks Image 92869

De dagindeling

07.30-08.45 uur: Yoga sessie
09.00 uur: la Colazione (ontbijt)
10.00-12.30 uur: Mindfulness
13.00 uur: Il Pranzo (lunch)
14.00-17.00 uur: Buiten activiteiten
18.00-19.00 uur: Ontspanning
20.00 uur: la Cena (avondmaaltijd)
Stacks Image 92790

Geheel verzorgd

Gedurende het retreat is alles verzorgd en inclusief. Slapen, eten, drinken en versnaperingen. Je kunt je portemonnaie gerust dicht houden. Maar er zijn genoeg plekjes in de omgeving waar je jezelf extra kunt verwennen met allerlei lokaliteiten als je daar zin in hebt.

Wanneer je met eigen vervoer komt of een huur auto boekt kun je uiteraard een aantal dagen bijboeken op ons complex of Toscane verder verkennen voor of na het retreat.

Stacks Image 92798
Mindfulness lessen
De ochtendlessen willen wij vormgeven rond persoonlijke thema’s volgens de principes van de mindfulness. Door jezelf te leren focussen op het hier en nu (mindfulness) geef jij jezelf de ruimte om die delen los te laten die je niet meer ondersteunen en maak je automatisch ruimte voor de vernieuwde Jij. Of je nu wel of geen mindfulness training hebt gevolgd, is voor dit retreat niet van belang. Alle tijd die aan zelfontdekking wordt besteed is mindfulness in praktijk. Wanneer je bekend bent met de principes van de mindfulness zullen deze lessen zeker verdieping brengen.
Yoga lessen
De yoga lessen in de ochtend zijn bedoeld als ondersteuning van de persoonlijke processen die omhoog borrelen gedurende dit retreat. De asana’s (oefeningen), de adem en de ontspanning brengen onze energie, het lichaam en de geest in beweging waardoor loslaten, toelaten en integratie soepel zullen verlopen. Je hoeft geen ervaren yogi te zijn om deze lessen bij te wonen. Ieder kan de yoga op eigen niveau beleven. De yoga matten zullen op ons retreat aanwezig zijn maar je mag natuurlijk ook je eigen mat meenemen.
Meditatie lessen
De ochtenden zullen we aanvangen met ademoefeningen, pranayama en meditatie. Een evenwichtig en krachtig begin van de dag waarvan je de gehele dag profijt zult hebben. Deze les verhoogt je levenskracht en brengt mentale rust waardoor je innerlijke verbinding beter waarneembaar wordt.
De verdiepingslessen van de mindfulness worden ondersteund door de yoga
Stacks Image 93026